Öncelikle kişinin yeni sağlıklı hayatına adım atması konusunda, kliniğimizde bir ön görüşme yapılır Burada aranan tek şart, kişinin kendi isteği ve kararı ile kliniğimize başvurmuş olmasıdır.
Ücretsiz ön görüşmemizde sigara bağımlılığının nedenleri, uzun vadede hangi durumlara sebep olabileceği ve uygulanacak tedavinin ayrıntıları anlatılır. Kişinin seansa daha hazır ve kararlı gelebilmesi için psikolojik destek sağlanır. Bilinçaltını sigara bırakma yönünde etkileyecek bir takım zihin egzersizleri önerilir. Kişi seans günü geldiğinde öncelikle kaygılı durumunun rahatlatılması hedeflenir.Kısa bir meditatif nefes çalışması ve hipnotik telkinlerle bilinçaltının etkisi sigarayı bırakma lehine güçlendirilmeye çalışılır.
Daha sonra biorezonans tedavisi uygulanır. Burada kişinin son dönemlerde içtiği sigaranın içerdiği nikotin üzerinden tedavi yapılması önemlidir. Kişiye son sigarayı içmesi ve bunun yarısını söndürmeden kendisine verilen cam tüpe koyması söylenir. Bu, cihazın giriş kupasına konur.Cihaz buradan aldığı nikotin bilgisinden yararlanarak antinikotin bir frekans oluşturur. Terapide, kişinin bedeninde nikotinin minimalize edilmesi ve böylelikle seans sonrası yoksunluk hissinin en düşük seviyeye getirilmesi hedeflenir. Kişi seans sonrası genellikle nikotin isteğinde azalma hissetmektedir.
Biorezonans terapisi yaklaşık 1,5 saat sürer. Genel olarak uzun yıllardır sigara kullanan, fiziksel bağımlılığın fazla olduğu durumlarda sigara bırakma terapilerinin etkinliği daha yüksektir.
Sigarayı bırakan kişilerin sonrasında kilo alma, stres gibi bazı çekinceleri olabilmektedir. Tedavi akupunktur ile desteklendiğinden kişide seans sonrası stres düzeyi oldukça azalabilmektedir. Bu yöntemde genellikle 3 günlük bir adaptasyon süresi gereklidir. Yani 3 günden sonra kişide fiziksel bir nikotin isteği olmaması beklenir. Genellikle nikotin yoksunluğuna bağlı krizler yaşanmaz. Bu sebepten yoksunluğu gidermek için sürekli bir şeyler yeme ihtiyacı oluşmaz ve daha az kilo alınır. Bugüne kadar ki gözlemlerimiz biorezonans yöntemi ile sigara bırakanların aldığı kilo 1 ~ 3 kilo aralığında olduğudur. Kişinin kilo alması durumunda ise destekleri sağlanır.
İşlem sonrası özellikle ilk 72 saat bol su içilmesi, toksinlerin vücuttan temizlenmesi için son derece önemlidir. Sonrasında ozon tedavisi ile desteklendiğinde hücrelerin oksijenizasyonu konusunda daha hızlı bir iyileşme sağlanabilmektedir.
Sigara bırakamama durumunda genel kaygılar:
- Sigarayı bırakmak istiyorsunuz, fakat bırakma sürecinde yaşayabileceğiniz olumsuzluklar nedeniyle sigaranın zararları ile ilgili her şeyi görmezden, duymazdan mı geliyorsunuz?
- Sigara artık sağlığınızı tehdit etmeye mi başladı?
- Sigara içtiğiniz için kendinizi kötü mü hissetmeye başladınız?
- Sigarayı bıraktığınızda kilo almaktan mı korkuyorsunuz?
- Sigarayı bırakmaya karar verdiniz ama yardıma mı ihtiyacınız var?
- Sigarayı kolay bırakmak mümkün olsaydı yine de sigara içmeye devam eder miydiniz?
Nikotin Bağımlılığı:
Sigara yani nikotin bağımlılığı aslında kokain ve eroin gibi bir madde bağımlılığıdır. Sigara, kimyasal içeriği yönünden insan bedenine en hızlı zarar veren maddelerden bir tanesidir ve içeriğinde katran, nikotin, aromatik hidrokarbonlar, fenol, kresol, formaldehit, siyanür, amonyak, karbonmonoksit, naftalin, aseton vb. insan bedeninde bulunmaması gereken 4000’in üzerinde madde barındırır. Türkiye’de sigaraya bağlı ölümler yıllık 100.000 kişi civarındadır. Tüm kanserlerin başlıca nedenlerinden biri sigara bağımlılığıdır.
Sigara bağımlılığı tedavisinde kullanılan ilaçlar, beyin üzerinden etki gösteriyor olmaları ve ciddi yan etki olasılığı nedeniyle riskli olabilmektedir. Ayrıca kullanılan nikotin bantları da nikotinin vücuda sigara yoluyla değil, bant üzerinden alınmasına neden olmaktadır. Oysa bizim hedefimiz vücuttaki nikotin düzeyini en düşük seviyeye indirmek olmalıdır.
Tek Seansta Sigara Bırakmak Mümkün Mü?
Terapi için genellikle tek seans yeterlidir. Tek seansta başarımız %80 gibi yüksek bir orandadır. Tek seansta sonuç alınamayan düşük orandaki hasta grubunda ise yine bilinçaltı ve akupunktur tedavi desteği ile sonuca ulaşmaya çalışmaktadır.
Kimlere Uygulanmamalı?
Kalp pili olanlar, şizofreni ve hamileler dışında herkese uygulanabilmektedir. Sigarayı bırakmak isteyen kişilerde ağır hastalıkların bulunması rezonans seansları için engel değildir.